2017. április 25., kedd

Mi az a 4K, és miért jó?

A 4K felbontás egy általános kifejezés a videóra, ami 800 millió pixelt jelenít meg (3840X2160 pixel). A „K” a kiló szó kezdőbetűjét jelöli, mutatva az 1000-et, a 4K pedig a 4000-et. A 4K négyszer jobb felbontást nyújt, mint a Full HD, ez egy új videó technológia. A 4K-t a felbontás kifejezésére használják, mint például a PC, televízió, magas felbontású digitális kamera, digitális kamera esetében. Videofelvételnél 4K-s IP kamerával, megtapasztalható a valóságérzet és a magas felbontású ábrázolás térszerű bemutatása a részletességhez.

Ultra-magas felbontás, 4K képminőség 

Az Ultra HD 4K IP kameráknak 27-szer jobb a felbontása mint a hagyományos analóg (VGA) kameráknak, 9-szer jobb, mint a hagyományos HD (1280X720) és négyszer jobb, mint a Full HD (1920X1080). Ez azt jelenti, hogy a képek részletesebbek lesznek, ráadásul tiszták maradnak, mikor neked a kép csak egy részére kell ráközelítened. A magas teljesítményű lencsék, melyeket a Panasonic 4K IP kamerákhoz használnak, egyenletes magas felbontású képeket nyújtanak a kép közepétől egészen a szélekig.
 

Széles terület megfigyelés 

Egy egyszerű 4K IP kamera hatékonyan meg tud figyelni egy szélesebb területet, mely lehetővé teszi számodra, hogy csökkentsd a maximális kamerák számát, amely szintén kiküszöböli a vak foltokat. A megfigyelés nem csak vízszintes és függőleges szögben lehetséges, de a mélység is érzékelhető. És mikor megfigyelünk ugyanazon a téren belül, a 4K megnövekedett tartománya azt jelenti, hogy a szükséges eszközök száma lényegesen csökkent összehasonlítva a hagyományos kamerákkal. Lefordítva, csökkenő költségek lesznek a kamerákat nézve, kevesebb telepítési idő és munka, és alacsonyabb karbantartási költségek.
 
A 4K CCTV  rendszerben, a 4K képes kijelzők is csökkentik a szükséges kijelzők számát a kezelő szobában. A kamera ultra-magas 4K felbontása lehetővé teszi, hogy színes felvételeket készítsünk homályban, vagy alacsony fényű környezetben. Még sötétebb körülmények közt, a kamera használni tudja egyszínű fordított funkcióját, hogy váltson fekete-fehér képekre, és teljes sötétségben is pontosan meg tudja jeleníteni, hogy mi történik az infra előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése