2019. március 21., csütörtök

Az IP150 új, v4.40-es firmware-e visszahozta a régen várt E-MAIL küldés lehetőségét, valamint lehetőséget biztosít statikus IP címmel történő csatlakozásra.


Az INSITE GOLD új verziója szintén lehetővé teszi, hogy statikus IP címmel,  internet megléte nélkül csatlakozzon a rendszerhez. Ezen felül amennyiben igénybe kívánja venni a Swan szolgáltatásait is, az applikáció új verziójában a regisztráció során megadhatja számlázási adatait. A szolgáltatás díjának kifizetéséről a megadott adatok alapján a Paradox automatikusan számlát küld.

Miért jó mindez?
Mit kaptunk az IP150 v4.40-es firmware megérkezésével?

- E-MAIL küldés lehetőségét
- Statikus beállításokat
- SWAN használatának kapcsolhatóságát
- Eseménylista nézetet és a rendszer
  információk nézetet.


A frissítésnél mindenképpen kövessük a frissítési leírást, ami megtalálható a terméknél.
Az első „újdonság” tehát az E-MAIL küldés lehetősége, ami nagyon hasznos funkció.


A beállítás nagyon egyszerű, csak meg kell adnunk az e-mail küldő (SMTP) szerver adatait. A képen egy GMAIL fiók beállításai láthatók.

A port titkosítás nélkül 25, titkosítással (például GMAIL-nél) SSL esetén 465, TLS esetén 587.
16 különböző e-mail címre küldhetőek el a nyitás/zárás, hibák és a riasztások értesítései, minden címzettnél kiválasztva, hogy miről kapjon értesítést. A „Test” gombot megnyomva azonnal tesztelhetjük is.
Tapasztalat, hogy érdemes első címzettnek a feladót megadni, ezzel kikerülhető, hogy a SPAM szűrő megfogja a modul által küldött leveleket.

A másik „újdonság” a statikus beállítások visszakerülése. Ez olyan helyszíneken segíthet, ahol valamiért nincs DHCP kiszolgáló – márpedig a modulnak eddig mindenképpen szüksége volt rá a működéshez. Most viszont már statikusan is megadhatjuk az adatokat.
modul_config.jpg Ezen felül a SWAN ki-be kapcsolható lett, így dönthetünk, hogy SWAN csatlakozással használjuk-e (statikus és dinamikus IP beállítással is működik), ekkor teljeskörűen működik minden funkció, vagy SWAN nélkül csatlakozunk csak statikus módon, de ekkor csak az applikáción keresztüli élesítés/hatástalanítás, valamint a PGM vezérlés működik – a többi funkció működéséhez ugyanis szükséges a SWAN szolgáltatás (ilyen például a PUSH értesítés vagy a videó felügyelet).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése